Champignonroomsoep

Recept afdrukken
Champignonroomsoep
Voor de liefhebbers van feestelijke soepen is dit recept zeker de moeite waard. Je kan de soep gerust de dag van tevoren maken. Warm ze dan op het moment zelf op en mix er dan pas de room onder, zo ben je zeker dat je soep niet gaat schiften.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 500 gram champignons
  • 650 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 20 gram bloem
  • 100 gram room
  • een snuifje peper en zout
  • enkel blaadjes dragon
Bereiding:
Pel de ui en snij in twee. Doe in de mengbeker. Borstel de champignons schoon en hou er een tweetal opzij voor de afwerking. Doe de overige champignons in de mengbeker en hak ze samen met de ui: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de olie toe en stoof aan: 4 min/120°snelheid lepeltje. Voeg het water, het bouillonblokje en de bloem toe en kook: 10min/100°/snelheid lepeltje. Voeg de room toe en mix: 1min/snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid bij met peper en zout. Snij de opzij gehouden rauwe champignons in fijne plakjes. Snij enkele blaadjes verse dragon in fijne stukjes. Werk de soep af met de plakjes champignons en de dragonblaadjes.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium